Uitslag Limiet 1 mei in Veldhoven

Terwijl een groot deel van Nederland nog in bed lag bij te komen van Koninginnedag vertrokken zes zwemmers en vier ouders naar Veldhoven voor een limietwedstrijd. Dit was de laatste kans om nog limieten voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen te zwemmen.

Anouk van Os begon met de 100 meter schoolslag. Ze zwom 0.8 seconde sneller dan haar oude toptijd, maar dit bleek 0.03 seconde boven de limiet. Erg zuur, zeker omdat er sinds een aantal jaren ook geen 'reserve-limieten' meer zijn. Daarna volgde de 50 vlinder. Shirley Voets en Sandra Schellekens zwommen beiden een halve seconde boven hun beste tijd. Voor Shirley is er tijdens de BZK nog één kans om de NK-limiet te halen op deze afstand. Mark van Dinther verbeterde zijn pr met 0.8 seconde en bleef daarmee ruim binnen de Brabantse limiet. Met een betere finish (hij maakte een slag extra, terwijl hij beter uit had kunnen drijven) was de grens van 30 seconden in beeld gekomen.

Jeroen van Dinther begon met de 100 meter vrije slag. Hij ging hard van start en verbeterde halverwege zelfs zijn pr met 0.09 seconde. Zijn eindtijd was ruim een halve seconde sneller dan zijn slechts vier weken oude pr. Demi van Os had gisteravond Koninginnedag gevierd in Eindhoven en was blijkbaar nog niet helemaal hersteld. Op de 50 rug wilde ze te graag en was er weinig aandacht voor de techniek. Daardoor bleef ze boven haar pr van vier geleden. Mark van Dinther kan met de 100 wissel terugkijken op een race zonder noemenswaardige concurrentie. De tegenstanders van de zestienjarige zwemmer moeten nog beginnen aan hun tienerjaren en twee van hen moesten nog zo'n 40 meter terwijl Mark al aangetikt had. Mark zwom een seconde boven zijn pr van november vorig jaar.

Na een korte pauze stond de 50 school op het programma, maar Shirley, Anouk en Jeroen bleven boven hun beste tijden. Ook Demi op de 100 rug bleef boven haar persoonlijke record. Tot slot stond de 50 vrij op het programma. Sandra bleef 0.8 boven haar pr. Jeroen was nu langzamer dan tijdens de 100 vrij, en ook Mark wist zich niet te verbeteren. Hij kan tijdens de BZK op jacht naar een NK-limiet, waarvoor hij nog 0.3 seconde sneller zal moeten zwemmen in het 50-meterbad van Eindhoven.

Uitslagen

Foto's


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'